Ons nieuwste boek Afval in de Bak is uit!

Ons nieuwste boek Afval in de Bak is uit! 

Sinds enkele dagen is ons nieuwste boek Afval in de Bak in de boekhandel verkrijgbaar. In onze reeks kon een boek over afval sorteren/scheiden, en waarom dat zo belangrijk is, natuurlijk niet ontbreken. Op naar een circulaire economie, waarin onze grondstoffen net zo ronddraaien als de wielen van je fiets. En waarin we waardevolle dingen maken. Dingen die zo waardevol zijn dat we ze nooit meer weg willen doen. 

Het is zomer! Egel werkt in haar atelier. De vriendjes besluiten op bezoek te gaan. Ze leren in het atelier niet alleen schilderen, maar vooral waarom het belangrijk is om je afval goed te sorteren.

Heel veel (voor)leesplezier! 

*Het voorkomen of behandelen van afval is de gunstigste optie voor het milieu. Immers, elk voorwerp dat we aanschaffen, wordt vroeg of laat afval waar iets mee moet gebeuren. De EU wil afvalpreventie en hergebruik (een product een tweede leven geven voordat het afval wordt) zo veel mogelijk stimuleren. Als dat niet mogelijk is, gaat de voorkeur naar recycleren (inclusief compostering) of eventueel het gebruik van afval om energie te genereren. De schadelijkste optie voor het milieu en de gezondheid is de ‘simpele’ verwijdering (bijvoorbeeld door storten van afval). Maar het is één van de goedkoopste opties. Volgens de statistieken van 2017 wordt 46% van al het gemeentelijke afval in de EU gerecycleerd of gecomposteerd. 

Bron: Europees Parlement